Cégünkről
Kábel-Tv
Internet
Vízszint szabályozás
Linkek
Elérhetőségünk
Általános Szerződési Feltételek
Hálózatsemlegesség
webmail
Referenciáink
Kábeltelevíziós Internet
Mágocsvíz Kht.
WLAN
Agroszász Kft.
kezdőlap elérhetőségünk oldaltérkép

A mágocsi kábel-tv hálózat 2002-es átépítése megteremtette a lehetőséget a szélessávú Internet szolgáltatás megvalósítására, melyet cégünk 2003-ban épített ki.

A kábeltelevíziós Internet-szolgáltatás legnagyobb előnye, hogy az adatátvitel egy már létező infrastruktúrán, a kábel-tv hálózaton keresztül zajlik.

Azon a kábelen, amelyen eddig csak a televízió érkezett meg otthonába, ma már egyidőben szélessávú Internet szolgáltatást is nyújthatunk Önnek. Nem kell mást tennie, mint megrendelni a Mágocsvíz Kht.-tól a kábeltelevízió mellett az Internetet is, és rövid idon belül gondtalanul szörfözhet a világhálón. A szolgáltatás teljes mértékben független a telefon vonaltól.

A vezeték nélküli (WLAN) technológia rohamos fejlődése cégünk számára is lehetővé tette, hogy olyan távközlési kommunikációs eszközöket alkalmazzon, amelyek segítségével azokon a területeken is kiépíthetővé vált az Internet rendszer, ahol eddig ez nem volt megoldható, vagy csak nagymértékű beruházással lehetett volna megoldani. A WLAN technológia segítségével megbízható, olcsó, minőségi szolgáltatás nyújtható.

Referenciáink között egyaránt szerepel pont-pont és pont-multipont struktúrájú mikrohullámú hálózat. A pont-pont jellegű összeköttetés az adott két pont között teremt kapcsolatot. Pont-multipont esetben a sok végpont egy bázisállomáson keresztül kapcsolódik a hálózathoz.

Az általunk használt berendezések a 2,4 GHz-es, illetve az 5,8 GHz-es ISM sávban, működnek. A sávhoz szórt spektrumú, szélessávú eszközök tartoznak, amelyeket eredetileg katonai célra fejlesztettek ki a nagy megbízhatóság és a lehallgatás elleni védelme miatt.

Védje meg gyermekét az interneten!

A felnőtteken kívül nemcsak a kamaszok kiváltsága a számítógép és az internet csodálatos világa, hiszen már az egészen kicsi gyermekeket is le lehet nyűgözni egy-egy meseoldallal vagy számítógépes játékkal. Akár közös, akár egyéni kikapcsolódásról legyen szó, érdemes a szülőknek szem előtt tartaniuk, hogy gyermekükre - főként, akik már egyedül böngésznek - rengeteg veszély leselkedhet a világhálón.

  Gyermeke biztonságos internetezéséhez ajánljuk a Norton Family szülői felügyelet programot, amellyel
 • nyomon követheti, hogy gyermeke melyik weboldalakat keresi fel;
 • letilthat bizonyos weboldalakat;
 • láthatja, hogyan jelenik meg gyermeke bizonyos közösségi oldalakon;
 • értesülhet arról, hogy gyermeke milyen kulcsszavakat használ a keresőben;
 • megelőzheti, hogy gyermeke személyes adatokat adjon meg magáról az interneten;
 • testre szabhatja, hogy gyermeke mennyi időt tölthet internetezéssel;
 • felügyelheti a gyermeke mobileszközein végzett online tevékenységeket.

Miért ajánljuk?

A program ingyenes, magyar nyelvű és könnyen telepíthető, emellett felhasználóbarát felületeit bárki könnyedén tudja kezelni. A szoftver hatékony tartalomszűrő, melynek használatával biztos lehet abban, hogy gyermeke csak helyénvaló üzenetekkel találkozik a világhálón, valamint elkerülheti, hogy internetes zaklatás áldozatává váljon.

A Norton Family programot egy gyors regisztrációt követően innen töltheti le.

A Norton Family program telepítéséhez segítséget nyújtó videót ide kattintva tekintheti meg.

Mi a kábelmodem?

A kábelmodem egy kommunikációs eszköz, mely összeköttetést létesít a kábeles Internet szolgáltató és az Ön számítógépe között. A modem átalakítja az Internet, illetve az Ön számítógépe felől érkező információkat olyan elektronikus jelekké, amelyek már a Tv jelek átvitelére szolgáló kábelen keresztül továbbíthatóak

Hogyan történik a kábelmodem csatlakoztatása?

A kábelmodemet szakembereink telepítik Önnél. Kérjük, hogy a kiépített csatlakozási pontot ne alakítsa át, mert azzal nagyban befolyásolhatja a kábelmodem működését, esetleg meg is akadályozhatja azt. A modem, lakáson belül más helyre való telepítése esetén kérjük lépjen kapcsolatba a Mágocsvíz Kht. ügyfélszolgálatával.

Mi minden befolyásolja az Internet szolgáltatás sebességét?

 • az Ön számítógépe, annak konfigurációja, (processzor sebesség, memória, szabad háttértár kapacitás, stb.)
 • az egyidejűleg futatott programok száma,
 • az Internet szolgáltatónál elérhető sávszélesség,
 • az Internet hálózat terheltsége,
 • a számítógéphez csatlakoztatott ethernet és USB eszközök száma,
 • a szolgáltató által engedélyezett és a ténylegesen rendelkezésre álló sávszéleség.
© copyright 2006 Web Design by Márkus Bt.